Julkaistu 14.10.2017

1-vuotias!!

SomanTupa on 1-vuotias!

Juhlimme perjantaina 13.10. 1-vuotissynttäreitä. Alkuviikko meni muistellessa ensimmäistä vuotta,  selaillessa kuvia ja päivityksiä matkan varrelta. Monenlaista olemme vuoden aikana ehtineet kokeilemaan ja tekemään. Aika tuntuu menneen hetkessä, vaikka toisaalta tuntuu, että Tupa on ollut olemassa jo tosi pitkään.

Facebook muistutteli viime vuonna Lapin Kansalle annetusta haastattelusta. Samat perusajatukset kantavat edelleen.  Haluamme SomanTuvan olevan nimensä veroisesti soma ja moderni tupa josta löytyy materiaaleja, inspiraatiota sekä tarvittaessa apua käsillätekijöille ja sisustajille. Näiden lisäksi teemme monenmoisia tilaustöitä asiakkaillemme pienistä joulumuistamisista ja korjausompelusta ommeltuihin, neulottuihin ja virkattuihin vaatteisiin ja mattoihin saakka. Yhtenä osana SomanTuvan toimintaa Eila ompelee Pirita Design pellavaneuleita

Viime syksynä aloitimme Tuvalla käsityöillat, kysyntä vaihteli vuodenajan ja aiheen mukaan. Päädyimme jatkamaan käsityöiltoja tilausperiaatteella. Järjestämme tilauksesta pienille ryhmille ohjauksen, materiaalit ja tilat tehdä yhdessä omin käsin jotain uutta. Tänä syksynä jatkoimme vastaavaa toimintaa Neulekahvilalla yhteistyössä Cáfe Nastan kanssa, jotka pidetään syyskaudella joulukuuhun saakka aina kuukauden ensimmäinenä keskiviikkona. Neulekahvilat ovat olleet meillekin kivoja ja vastavuoroisia tapaamispaikkoja teidän kanssanne.  

Kesällä avasimme verkkokaupan.  Uusien verkkosivujen ollessa kyseessä, eihän se mennyt heti alkuun niin kuin Strömssössä, mutta alkuvaikeuksien jälkeen sivut on saatu meidän näköisiksemme.  Verkkokaupasta löydät osan SomanTuvan valikoimasta joka vaihtelee kivijalkakaupan tilanteen mukaan. 

Näin vuoden jälkeen teemme jonkin verran muutosia Tuvan valikoimassa. Suurin osa askartelutuotteista ja kankaista poistuvat valikoimista ja jatkossa panostamme enemmän lanka- ja sisustusosastoihin sekä korjausompeluun ja tilaustöihin.

Vuosi on ollut ihana, työntäytteinen, opettavainen ja palkitseva. Kiitos teille kaikille ihanille asiakkaillemme!

Tästä on hyvä jatkaa kohti joulua ja ensi vuotta.

SomanEila

SomanTuvan Ompelija, Suunnittelija, Vaatetus- ja Neulealan artesaani, Neulekisälli ja pitkän linjan käsillätekijä.
Vahvuuteni käsitöissä on tekninen osaaminen ja silmä toimivalle, kauniille lopputulokselle. Teen käsillä paljon monenlaista niin töissä kuin kotonakin.