Julkaistu 03.03.2018

Kaamoksen Kaatajaisten jälkimainingeissa

SomanTuvan ensimmäinen KAL

Kaamoksen Kaatajaisten viimeinen ohje julkaistiin 19.2.2018. Sen jälkeen on valmiiden sukkien kuvia alkanut tipahtelemaan Facebookissa KAL Kaamoksen Kaatajaiset-ryhmään. Täytyy sanoa, että olen ihan iloisesti hämmästänyt kuinka moni alkoi sukkia neulomaan ja kuinka monen valmiin sukkaparin kuvat olen jo nähnyt! Tsekkaa somessa:  #kalkaamoksenkaatajaiset. Ennen ensimmäisen ohjeen julkaisua, emme osanneet arvioida yhtään KAL-pakettien menekkiä ja ensimmäinen erä myytiin hetkessä loppuun. Onneksi Kaupunkilangalla on nopeat toimitukset ja saimme pian lisää lankoja vastaamaan kysyntään.

KAL Kaamoksen Kaatajaiset -ryhmässä on tehty yhdessä, kysytty ja saatu teknistä tukea niin sukkien aloittamiseen kärjestä, kirjoneuleeseen kuin jälkeenpäin tehtyyn kantapäähän. Tämä jälkeenpäin tehty kantapää on minusta helpoin tehtävä varpaista aloitetuista kirjoneulesukissa. Siitäkin huolimatta, että silmukoiden poimiminen kirjoneuleesta ”vastavirtaan” vaatii tarkkuutta ja tekniikan hoksaamista. Ei se mennyt minullakaan aikanaan kerralla putkeen, mutta nykyisin se sujuu jo näppärästi. SomanTuvan ensimmäiset ohjevideot on julkaistu myös kyseisessä ryhmässä. Näitä teemme myös jatkossa helpottamaan kinkkisimpiä kohtia.

Ryhmä jää Facebookkiin tulevaisuutta ajatellen SomanTuvan KAL:ien, CAL:ien ja ohjeiden teknisen tuen paikaksi. Mielellämme näemme ryhmässä myös kuvia ohjeillamme tehdyistä töistä. 

Seuraavaksi yhteisvirkkaamme alkukesästä kesäkassin. Tästä CALista ilmoittelemme ryhmässä myöhemmin! Uusi sukkaKAL on taas syksyllä. 

SomanEila

SomanTuvan Ompelija, Suunnittelija, Vaatetus- ja Neulealan artesaani, Neulekisälli ja pitkän linjan käsillätekijä.
Vahvuuteni käsitöissä on tekninen osaaminen ja silmä toimivalle, kauniille lopputulokselle. Teen käsillä paljon monenlaista niin töissä kuin kotonakin.