Julkaistu 13.01.2018

KAL Kaamoksen Kaatajaiset

Kaamoksen kaatajaiset alkavat 19.1.2018!

Ihana ja kauan odotettu aurinko on näkynyt jo muutaman pienen hetken taivaanrannassa täällä Sodankylässä. Nyt alamme kaatamaan kaamosta ihan kunnolla neulomalla KAL-sukat 19.1.2018 alkaen. Ohje julkaistaan kaksi kertaa viikossa kahdeksassa osassa. Ohje julkaistaan maanantaisin ja perjantaisin. Sukat valmistuvat sopivasti lämmittämään jalkoja kevättalven aurinkoisia ulkoiluja ajatellen.

Lupasin syksyllä Neulekahvilassa suunnitella KAL-sukat tammikuusta alkaen. Pohjoisessa syksy ja alkutalvi on suhteellisen pimeät päivän koko ajan lyhetessä. Päivien piteneminen näkyy täällä selvästi ja tuntuu ainakin minusta suunnattoman hyvältä. Sukkien teema syntyi kuin itsestään valon lisääntymistä odotellessa. Vaikeinta oli päättää nouseeko aurinko varressa vai varpaissa. 🙂 

Sukat neulotaan Kaupunkilangan Kivijalka ja Koski-langoista. Väreinä mallisukissa on Kivijalasta värit 01-valkoinen, 51-tummansininen ja 30-keltainen sekä Koskesta 41-purppura ja 50-sininen. Langan menekki on 01-valkoinen 100g, 51-tummansininen 100g ja 30-keltainen 25g sekä Koskesta 41-purppura 15g ja 50-sininen 30g . Värejä voi muokata oman maun mukaan mm. vaihtamalla tummansinisen tummanvihreään ja purppuran vaaleanpunaiseen. Tarvitset sukkiin lisäksi 3.50 mm:n sukkapuikot tai oman käsialan mukaan. 

Sukka aloitetaan varpaista ja neulotaan kohti varren auringonnousua. Kantapää neulotaan sukkaan jälkeenpäin. Mallisukan koko on 37. Ohjeessa on kohta jossa kokoa on helppo muokata isommaksi. Ohjeet julkaistaan SomanTuvan verkkosivuilla Ohjeet-osiossa aina maanantaisin ja perjantaisin ja jaetaan KAL Kaamoksen Kaatajaiset ryhmässä Facebookissa.

Facebookista löydät ryhmän KAL Kaamoksen Kaatajaiset jossa voit jakaa kuviasi sukkien etenemisestä, saada teknistä tukea ja keskustella muiden KAL:iin osallistujien kanssa.

Aurinkoisia päiviä ja lämpimiä varpaita!

SomanEila

SomanTuvan Ompelija, Suunnittelija, Vaatetus- ja Neulealan artesaani, Neulekisälli ja pitkän linjan käsillätekijä.
Vahvuuteni käsitöissä on tekninen osaaminen ja silmä toimivalle, kauniille lopputulokselle. Teen käsillä paljon monenlaista niin töissä kuin kotonakin.