Julkaistu 30.09.2017

Neulekahvilan turvalonkeroprojekti

Neulekahvilassa virkkaamme turvalonkeroita Sodankylän vastasyntyneille

Aloitimme tänä syksynä yhteistyössä Cáfe Nastan kanssa Neulekahvilat. Tapaamme kuukauden ensimmäinen keskiviikko Cáfe Nastassa. Täällä on mahdollista tehdä käsitöitä, ostaa lankoja, saada ideoita ja apua sekä tavata samanhenkisiä ihmisiä. Jo ensimmäisellä kerralla väkeä oli paikalla mukavasti.

Ensi viikolla 4.10.  klo 17-20 virkkaamme turvalonkeroita Sodankylän Neuvolaan jaettavaksi sodankyläläisille vastasyntyneille. Turvalonkeroja on jaettu neuvolan kautta jo aiemmin, mutta nyt ne ovat päässeet vähiin ja lisää tarvitaan. Niinpä kutsummekin kaikki sodankyläläiset virkkaajat mukaan talkoisiin.

 

Langaksi näihin käytetään puuvilla- ja bambulankoja. Lankoja EI  saa olla säilytetty eläintaloudessa mahdollisten allergioiden vuoksi. Meiltä lonkeroihin sopivin lanka on DROPSinParis. Langan hintakin on kukkarolle sopiva 1,50€. Virkkuukoukkuna olen itse käyttänyt niin 3,5 kuin 3. Käsiala saa olla tiivistä, että täytteet pysyvät sisällä. Silmät täytyy kiinnittää huolellisesti, ettei vauva saa niitä näprättyä tai maisteltua irti edes vahingossa. 

Hyvä ohje turvalonkeroihin löytyy esimerkiksi Kalevan sivuilta. Mie teen turvalonkerot kyseisellä ohjeella, mutta siirryin kerrokselta toiselle spiraalina ilman piilosilmukkaa. Jos haluat katsoa ohjeen YouTubesta, niin Veijjis on tehnyt perusteellisen ohjevideon.

Valmiit turvalonkerot voit tuoda SomanTuvalle (Sompiontie 2) tai Cáfe Nastaan (Jäämerentie 19) josta niitä toimitetaan kootusti Superin paikallisosaston kautta Neuvolaan.

SomanEila

SomanTuvan Ompelija, Suunnittelija, Vaatetus- ja Neulealan artesaani, Neulekisälli ja pitkän linjan käsillätekijä.
Vahvuuteni käsitöissä on tekninen osaaminen ja silmä toimivalle, kauniille lopputulokselle. Teen käsillä paljon monenlaista niin töissä kuin kotonakin.