Julkaistu 18.10.2017

Tiian mietteitä joulusta

Tunnustan olevani Jouluihminen isolla J:llä. Lokakuussa se viimeistään alkaa; joulun odotus ja valmistelu. Koko joulussa parasta onkin mielestäni tunnelman kasvattaminen pikkuhiljaa ja hitaasti nautiskelu. Hiljalleen syksyn myötä lisääntyy kodissamme tunnelmavalojen määrä ja kynttilöiden loiste luo herkkää valoa ja tuoksua. Esimerkiksi Lumimarjan raikas tuoksu sopii mukavasti tähän vuodenaikaan.

Odotan joka syksy kieli pitkällä ensimmäisten glögipurkkien saapumista kauppoihin. Sitten käperryn sohvan nurkkaan nauttimaan kupillisen ja laitan soimaan Michael Bublén joululevyn. Päässä alkaa vilistä suunnitelmia, miltä meidän joulumme näyttää tänä vuonna. Onko väritys edelleen valkohopea vai sujahtaako väripalettiin jokin uusi väri. Pari viime vuotta joukossa on ollut suloinen sinisen huurre. Tänä syksynä kullan kimallus on näyttänyt kovin houkuttelevalta. Kenties nämä ihanuudet pääsevät kuuseen tänä vuonna.

Joka joulu pukinkonttiin laitetaan jotain itse tehtyä ja  lahjojen valmistelut ovat jo käynnissä. Virkkuukoukut ja puikot ovat kovassa käytössä. Kaikille en kuitenkaan ehdi neuloa tai virkata ja ajattelinkin kokeilla ainakin paljon blogimaailmassa nähtyjen sytykesipsien sekä pyykkietikan valmistusta. 

Myös SomanTuvalle joulu hiipii hiljalleen, ensimmäinen kuorma jouluisia koristeita on purettu ja kuusi on koristeltu somilla palloilla. Tuvan ikkunat ovat saaneet jo jouluisemman ilmeen. 

Tervetuloa ihastelemaan ja katsomaan löytyisikö teille jotain pientä kivaa joulun odotukseen ja juhlintaan!

SomanTiia

SomanTuvan rattaiden pyörittäjä ja asiakaspalvelija.
Olen intoihimoinen sisustaja ja käsityönharrastaja.
Inspiroidun voimakkaasti vaihtuvista vuodenajoista ja sesongeista ja se näkyy kotona sisustuksessa sekä käsitöissä.