Julkaistu 02.01.2018

Tuvan alkuvuoden uusia tuulia

Uusi vuosi ja uudet (ja vanhat) kujeet!

Täällä taas joululoman jälkeen!

Loma sujui lasten ja sukulaisten kanssa ollessa ja rentoutuessa. Ostin myös pitkästä aikaa lyijykynät ihan itselle ja kokeilin jo kuinka kynä vielä pysyy kädessä useamman vuoden jälkeen. Pysyihän se, mutta harjoitukset tulevat jatkumaan vähintään piirustus/viikko tahdilla. 

Tänäkin vuonna tapahtuu Tuvalla taas uutta hyväksi havaittujen toimintojen lisäksi. Alkuvuodelle on suunniteltu pidempiä Neulekahviloita 10.1. alkaen, jatkossa aina kuukauden ensimmäinen keskiviikko ja Luuhkakurssi 4.2. 

Mie keskityn yhä enempi ompelutöihin SomanTuvalla Pirita Design ompeluiden lisäksi. Täällä oli kivasti töitä odottamassa lomalta palaavaa ja lisää otetaan vastaan. Teen niin korjaus- kuin tilausompelua ihan alusta saakka. Tuvalla on kansio johon olen kerännyt joitakin aiemmin tekemiäni töitä kuvina. Kuvia lisäilen ja vaihdan ajan mittaan. 

Neulekahvilat jatkavat kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Poikkeuksena tammikuu, koska Tiia lomailee tämän viikon ja jakaantuminen kahteen paikkaan on vieläkin mahdotonta. Kahvistelemme siis 10.1.2018 ensimmäisen kerran. Meiltä on kyselty päivätapaamista heille jotka eivät pääse illalla tulemaan. Tähän vastauksena Neulekahvilat ovat jatkossa kolme tuntia pidempiä klo 14-20! Paikkana jatkossakin ihana Café Nasta. Nastassa on muuten mahdollista syödä lounas klo 15 saakka. Tervetuloa!

Neulekahvilassa lupaamani KAL-sukatkin alkavat olla hyvällä mallilla. Kaikki halukkaat pääsevät neulomaan yhdessä kirjoneulesukat 19.1. alkaen teemalla Kaamoksen kaatajaiset. Lankana sukissa on Kaupunkilangan Kivijalka. Ohje julkaistaan osissa kaksi kertaa viikossa. Sukat neulotaan varpaasta varteen ja ohjeisiin on tulossa mukaan myös kuvallisia vinkkejä kirjoneuleen neulomiseen. 

Luuhkakurssi on tulossa 4.2.2018 klo 9-16. Paikkana on Sattasen kylätalo ja hinta 35€. Kurssi järjestetään, jos ilmoittautuneita on 22.1.2018 mennessä 5 henkilöä. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova.  Luuhkakurssin ja muitakin kädentaitojen kursseja järjestetään pääasiassa pyynnöstä. Jos sinulla siis on idea kurssista ja osallistujia vähintään 5, kurssi voidaan järjestää sopivan ajan löydyttyä. 

Onnellista tätä vuotta teille ihanat asiakkaamme! 

SomanEila

SomanTuvan Ompelija, Suunnittelija, Vaatetus- ja Neulealan artesaani, Neulekisälli ja pitkän linjan käsillätekijä.
Vahvuuteni käsitöissä on tekninen osaaminen ja silmä toimivalle, kauniille lopputulokselle. Teen käsillä paljon monenlaista niin töissä kuin kotonakin.